Takskjutport

Takskjutportar för industri

Varje takskjutport har flera viktiga behov att leva upp till. Säkerhet, kvalitet, bekymmersfrihet och inte minst möjligheten att anpassa design och funktion. Och det som är viktigt för dig är lika viktigt för oss.

Hos oss får du beprövade portar som tillverkas efter dina önskemål och behov. Tack vare de många möjliga kombinationerna kan portarna enkelt integreras i såväl industri- som lantbruksbyggnader. Du kan självklart få en sidodörr som matchar porten alternativt gångdörr som är integrerad i porten.

Speciella krav

ALUMINIUMPORT
I livsmedelsindustrin tillämpas extremt höga hygieniska krav. I dessa miljöer passar aluminiumtakskjutportar utmärkt då de kan rengöras utan att ta skada. ALU-porten består av sandwichpaneler med ytter- och innerbeklädnad av aluminium och är hållbart och mindre korrosionsbenäget även när portarna behöver tvättas ofta.

80 MM ISOLERAD PORT
När det är viktigt att hålla en stabil temperatur inne i byggnaden, t.ex vid kylförvaring eller byggnader med krav på låg energiförbrukning, är en högisolerad takskjutport den rätta lösningen. Sandwichkonstruktionen stålplåt/PUR-skum i kombination med den brutna köldbryggan ger porten överlägsna isoleringsvärden (ner till 0,52 W/m²k) vilket spar energi och håller kostnaderna nere.

FÖR EXTREMT BREDA ÖPPNINGAR
Ibland har byggnader, t.ex. hangarer extremt stora öppningar. En standardport klarar inte de nödvändiga kraven och vi har därför utvecklat vår XXL-takskjutport som kan produceras för öppningar upp till 12 meters bredd (max 12×6 m eller 9×8 meter)

FÖR UTSTÄLLNINGAR
Takskjutport ”SLX” av aluminium-ramprofiler med generösa fönsterpartier släpper in extremt mycket ljus. Detta ger den bästa förutsättningen för en optimal och smakfull produktpresentation, som till exempel bilar, husbilar och båtar. Även på köpcentra och gallerior är dessa portar en “highlight“ i ordets sanna bemärkelse.

Sunda Hus logo

GALLERI