Takskjutportar för industri

Takskjutportar för industri

Industri takskjutportar är en viktig komponent för många företags verksamheter. Dessa robusta och mångsidiga portar spelar en central roll när det kommer till att säkra och underlätta transport av varor och fordon in och ut ur industriella byggnader som lagerlokaler, produktionsanläggningar och distributionscenter.

Hos oss får du väl beprövade portar som tillverkas exakt efter dina önskemål och behov. Tack vare de många kombinationsmöjligheterna kan portarna enkelt integreras i såväl industri- som lantbruksbyggnader. Du kan självklart få en sidodörr som matchar porten alternativt gångdörr som är integrerad i porten.

Skräddarsydda takskjutportar för dina unika behov

Vi är stolta över att kunna erbjuda en mångsidig kollektion av skräddarsydda takskjutportar som uppfyller högsta kvalitetsstandard. Våra portar kan tillverkas av stål- eller aluminiumpaneler och kan anpassas efter dina specifika önskemål, oavsett storlek eller designönskemål. Tillsammans med våra kunder har vi skapat och testat flera specialportar som har visat sig väl fungerande i verkliga arbetsmiljöer. Läs vidare för att upptäcka de olika egenskaperna som din port kan ha.

Takskjutport SW40 / SL40 / SLW40

Vår vanligaste modell av takskjutportar är SW40, tillverkad av 40 mm isolerade sektioner av stål och PUR-skum och tillgodoser säker och robust stängning av industribyggnader. I kombination med fönster i aluminiumramar istället för en eller flera täckta sektioner, får du en SL40- eller SLW40-port som ger både ljusinsläpp och en snyggare design.

Aluminiumportar för hygieniskt krävande miljöer

Inom livsmedelsindustrin är strikta hygienkrav en prioritet. I sådana miljöer är portar tillverkade av sektioner av aluminium ett utmärkt val, eftersom de kan rengöras utan att ta skada. Våra ALU-portar består av sektioner med så kallade sandwichpaneler, med ytter- och innerbeklädnad av aluminium och isolerade med PUR-skum. Dessa portar är inte bara hållbara utan också motståndskraftiga mot korrosion även om de tvättas ofta.

80 mm isolerade portar för klimatkontroll

För situationer där det är nödvändigt att upprätthålla en stabil temperatur inom en byggnad, såsom vid kylförvaring eller energieffektiva anläggningar, är våra 80 mm isolerade takskjutportar det optimala valet. Dessa portar är tillverkade i en sandwichkonstruktion med stålplåt och PUR-skum, vilket tillsammans med den brutna köldbryggan ger överlägsna isoleringsvärden (ner till 0,52 W/m²k). Detta sparar inte bara energi utan minskar också driftskostnaderna avsevärt.

Takskjutport ”SLX” för utställningar och butiksexponering

Våra takskjutportar av aluminiumramprofiler med generösa fönsterpartier, som den populära ”SLX”-modellen, släpper in maximal mängd naturligt ljus. Detta ger en perfekt miljö för att exponera och presentera produkter på bästa möjliga sätt, oavsett om det handlar om bilar, husbilar eller båtar. Dessa portar ger besökaren en spektakulär upplevelse i köpcentrum och gallerior. 

Oavsett dina specifika behov och krav, kan våra skräddarsydda takskjutportar möta dina förväntningar när det kommer till prestanda, estetik och funktionalitet. Kontakta oss idag för att diskutera hur vi kan hjälpa dig att hitta den perfekta lösningen för din verksamhet.

Sunda Hus logo

Fördelar med industri takskjutportar Beskrivning
Säkerhet Takskjutportar för industrin är utformade för att förhindra intrång i lokaler och skydda tillgångar. De kan även utrustas med säkerhetsfunktioner som fotoceller och ljusridåer för att förhindra kollisioner och klämskador.
Effektivitet Dessa portar är snabba och enkla att använda, vilket bidrar till att effektivisera verksamheten. Personal kan enkelt öppna och stänga portarna när de behöver transportera varor eller fordon.

GALLERI

ANLEDNINGAR TILL ATT VÄLJA TECKENTRUPS TAKSKJUTPORT FÖR INDUSTRI

Snabba leveranser:

Vi strävar efter att ha marknadens bästa leveranstider – både för nyproducerade takskjutportar och reservdelar.

Flexibelt:

Teckentrup takskjutportar är uppbyggda av stål- eller aluminium-sektioner i olika paneldesigner och ytstrukturer. Porten anpassas med rätt beslag enligt byggnadens förutsättningar och kan utrustas med motordrift eller manuell drift/låsning, fönster i olika utföranden, kulör i RAL- och NCS-skalan m.m. Detta ger dig möjlighet att kombinera utseende och funktionalitet efter dina egna önskemål.

Hållbart:

Panelerna är utrustade med optimalt korrosionsskydd tack vare högkvalitativt material som är galvaniserat och ytbelagt med slutfinish. Tysk kvalitet i robust utförande ger dig garanti för lång livslängd även i extrema väderförhållanden.

Tillförlitligt:

All produktion av våra takskjutportar sker i Europa och vi levererar i enlighet med överenskomna specifikationer och leveranstider. Våra nyskapande produkter och interna kvalitetsarbete har gjort oss till ett av de ledande portföretagen i Europa.

Certifierad:

Alla våra takskjutportar samt våra övriga porttyper uppfyller de krav som specificeras i de Europeiska riktlinjerna i EN13241-1:2003-standarden, vilken är fastställd av SP (Sveriges Tekniska Forskningsinstitut).

Design – Funktionalitet möter estetik

Bra design för oss på Teckentrup är när innovativ teknologi uppfyller dina önskemål. Våra portar och produkter öppnar upp helt nya världar och idéer.

Säkerhet – Ingenjörskonst möter trygghet

Teckentrup ligger alltid i täten vad gäller utvecklingen av integrerade säkerhetskoncept och är ständigt alltid steget före de grundläggande kraven när det gäller takskjutport för industri.

Service – Snabbhet möter pålitlighet

Tillsammans med våra auktoriserade Teckentrup-partners erbjuder vi allt från samma källa – från planering till installation och logistik. Du får alltid expertråd samt bästa service och underhåll.

Portar för industri
Deutsche qualität på våra industri portar