Industriportar

Industriportar

Industriportar för lager och terminaler

Industriporten är en viktig komponent i lagerlokaler och för tillverkande verksamheter. Den underlättar logistiken och ökar säkerheten och ger många viktiga funktioner. Industriporten fungerar som en fysisk barriär som kontrollerar in- och utpassage av fordon och personal. Detta säkerställer att endast auktoriserad personal och leveranser får tillträde till området, vilket är avgörande för säkerheten och integriteten i industriprocesserna.

Dessutom kan industriporten vara utrustad med olika säkerhetssystem som övervakningskameror, passerkontrollsystem och brandlarm, vilket ytterligare förbättrar säkerheten på platsen. Detta är särskilt viktigt i industrier där farliga ämnen hanteras eller där säkerhetskraven är höga av andra orsaker.

Industriporten fungerar också som en logistisk knutpunkt där leveranser hanteras. Detta är avgörande för effektiviteten i produktionen och säkerställer att råvaror och produkter distribueras smidigt in och ut ur området.

Teckentrup erbjuder ett brett utbud av olika industriportar med högsta kvalitet, tillverkade i Tyskland. Vi skräddarsyr din portlösning efter dina behov och önskemål – allt från enkla portar till verkstadslokaler till helglasade designportar avsedda för till exempel utställningshallar, portar med speciella krav till brandstationer med mera. Kontakta oss på Teckentrup eller någon av våra auktoriserade återförsäljare för att diskutera era specifika behov. Att investera i en högkvalitativ industriport är en investering i framtiden, både när det gäller funktionalitet och estetik.

Utforska vårt sortiment av olika industriportar nedan eller kontakta oss idag för att köpa din nya industriport och ta ett steg mot en säkrare och effektivare framtid.

I samarbete med Åkerströms Radiostyrningar

Åkerströms

Vi erbjuder två olika typer av takskjutportar, Superior Line och Creative Line. Gemensamt för vår takskjutport är att du får garanterad kvalitet. Du kan räkna med optimal säkerhet och hållbarhet. Vår takskjutport lämpar sig lika bra i industri med höga hygieniska krav som i lantbruksbyggnader.

Våra rullportar och rullgaller har en enkel, men robust konstruktion som gör den funktionell för många olika användningsområden och behov. Denna industriport kan monteras både in- och utvändigt och upp till 18 meters bredd.

Våra branddörr och port uppfyller de olika krav som industrin, handeln och er affärsverksamhet oftast ställer. Med modern automatik och styrsystem garanterar porten ett enkelt handhavande och en automatisk stängning om det skulle börja brinna – även vid elavbrott.

Snabbrullportar från Teckentrup är en industriport med FU-styrning. Våra portar säkerställer ett problemfritt trafikflöde och minskar eventuell energiförlust avsevärt under kalla perioder. Vår port har bland annat en öppningshastighet upp till 1,5 m/sek.

En snabbgående port lämpar sig bäst vid högfrekventa portöppningar och där man vill särskilja två olika utrymmen, t.ex. i tillverkningsindustri, läkemedels- och livsmedelsmiljöer.

Kontakta oss för rådgivning

Med över 90 års erfarenhet är vi idag en av Europas största tillverkare av dörrar och portar. All vår tillverkning sker i våra egna fabriker och produktutveckling sker i samverkar med användare och kunder. Vi jobbar med auktoriserade partners över hela Sverige som hjälper dig att hitta lösningen som passar dig och din industri. Självklart utför vi också service på din port. Kontakta oss idag för en industriport som täcker ditt behov.

industriportar att lita på

Design – Funktionalitet möter estetik

Bra design för oss är när innovativ teknologi uppfyller dina önskemål. Våra portar och produkter öppnar upp helt nya världar och idéer.

Säkerhet – Ingenjörskonst möter trygghet

Vi ligger alltid i täten vad gäller utvecklingen av integrerade säkerhetskoncept och är ständigt alltid steget före de grundläggande kraven när det gäller industriportar.

Service – Snabbhet möter pålitlighet

Tillsammans med våra auktoriserade Teckentrup-partners erbjuder vi allt från samma källa – från planering online till installation och logistik. Du får alltid expertråd samt bästa service och underhåll.

Portar för industri
Deutsche qualität på våra industri portar

5 anledningar att välja Teckentrups industriportar

 1. Snabb leverans:
  Vi strävar efter att erbjuda marknadens bästa leveranstid – både på nyproducerade industriportar samt reservdelar.
 2. Flexibelt:
  Många av våra portar är uppbyggda av olika stål- eller aluminiumsektioner. Detta ger dig som kund möjlighet att kombinera utseende, design och funktionalitet för er port efter egna önskemål.
 3. Hållbar:
  En industriport som håller länge är en god investering. Våra portar görs med hållbara material av hög kvalitet vilket ger en garanti för lång livslängd i t.o.m extrema väderförhållanden.
 4. Tillförlitlig:
  All produktion sker i Europa vilket gör att vi erbjuder lösningar enligt överenskomna specifikationer och leveranstider. Våra produkter och vår interna kvalitetsarbete har gjort oss till ett av de ledande portföretagen i Europa.
 5. Certifierad:
  Samtliga portar uppfyller de krav som specificeras i de Europeiska riktlinjerna i EN13241-1:2003-standarden. Detta har fastslagits av SP (Sveriges Tekniska Forskningsinstitut).
Anledningar till att välja industriport från Teckentrup