Brandskjutportar

Brandskjutportar

– Ett måste för optimal brandsäkerhet 

Brandskjutportar är en avgörande del inom brandsäkerhetslösningar för industriella, kommersiella och offentliga byggnader. Dessa portar är designade för att erbjuda ett robust skydd mot brand och rök, och på så vis begränsa skador på egendom och skydda liv.

Varför är brandskjutportar viktiga?

Brandskjutportar är utformade för att automatiskt stänga i händelse av brand, vilket förhindrar eldens och rökens spridning genom byggnaden. Genom att effektivt isolera brandzonen, hjälper dessa portar till att säkra evakueringsvägar och ger nödvändig tid för människor att komma ut ur byggnaden säkert.

Tekniska specifikationer 

Teckentrups brandskjutportar är tillverkade av högkvalitativa, brandresistenta material som stål och andra isolerande kompositer. Våra brandskjutportar kan utrustas med innovativa funktioner som automatiska utlösningssystem som aktiveras av rökdetektorer eller hög temperatursensorer. Dessa portar anpassas för att passa byggnadens specifika mått, samtidigt som de upprätthåller högsta säkerhetsstandard.

Teckentrups populära brandskjutportar

1. Brandskjutport T30 FSA 72E

Brandklassad brandskjutport 72E (T30-1-FSA enkel- eller T30-2 FSA dubbelflyglig) av stål förhindrar eldspridning vid brand. Porten levereras med godkännande nr Z-6.20-2137 och är testad enligt EN 1634-1 (DIN 4102). Gångdörr och glasning finns som tillval.

2. Brandskjutport T90 FSA 72E

Brandklassad brandskjutport av stål (T90-1-FSA enkel / T90-2-FSA dubbelflyglig). Förhindrar spridning av eld vid brand och är godkänd enligt EN 1634-1 och DIN 4102-5. Gångdörr och glasning finns som tillval.

Installation av brandskjutport

För att säkerställa att brandskyddet fungerar effektivt, krävs korrekt installation av brandskjkutporten via certifierade installatörer som följer lokala säkerhetsföreskrifter. Kontakta oss för mer information.

Följa lagar och föreskrifter

Det är essentiellt att brandskjutportar uppfyller de senaste säkerhetskraven och byggregler som fastställts av nationella och internationella säkerhetsorganisationer. Med Teckentrups brandskjutport får du ett säkert skydd då alla våra portar är CE-märkta enligt de byggregler och lagar som finns inom Europa.

Brandskjutportar från Teckentrup är alltid en trygg lösning

Att investera i en säker och hållbar lösning är en klok investering, och det är precis vad våra produkter erbjuder dig. Teckentrup står för kvalitetsstämpeln ”Made in Germany”, vilket innebär att våra produkter tillverkas med noggrann precision, tillverkas av hållbara material och alltid håller högsta kvalitet. Brandskjutportar är nödvändiga i stora byggnader som måste uppfylla särskilda säkerhetskrav. Våra CE-märkta brandskjutportar ger dig ett pålitligt skydd och följer de byggregler och lagar som gäller i Europa.

Kontakta oss på Teckentrup eller någon av våra återförsäljare för att diskutera era behov, så tillhandahåller vi en port som presterar lika väl som er mest tillförlitliga medarbetare. Att välja en kvalitetsport är en smart och långsiktigt investering för framtiden.

brandskjutportar att lita på!
Made in Germany - med högsta kvalité
Vi erbjuder brandskjutportar tillsammans med våra auktoriserade partners

Design – Funktionalitet möter estetik

Bra design för oss är när innovativ teknologi uppfyller dina önskemål. Våra portar och produkter öppnar upp helt nya världar och idéer.

Säkerhet – Ingenjörskonst möter trygghet

Vi ligger alltid i täten vad gäller utvecklingen av integrerade säkerhetskoncept och är ständigt alltid steget före de grundläggande kraven när det gäller industriportar och brandskjutportar.

Service – Snabbhet möter pålitlighet

Tillsammans med våra auktoriserade Teckentrup-partners erbjuder vi allt från samma källa – från planering online till installation och logistik. Du får alltid expertråd samt bästa service och underhåll.

5 ANLEDNINGAR ATT VÄLJA BRANDSKJUTPORT FRÅN TECKENTRUP

Snabb leverans:

Vi strävar alltid efter att erbjuda marknadens bästa leveranstid – både på nyproducerade brandskjutportar samt på reservdelar.

Flexibelt:

Många av våra portar är uppbyggda av olika stål- eller aluminiumsektioner vilket ger dig som kund möjlighet att kombinera utseende, design och funktionalitet efter egna önskemål. Just för våra brandskjutportar finns det tillval så som glasning och gångdörr.

Hållbart:

En brandskjutport som håller länge är en god investering. Våra brandskjutportar görs med hållbara material av hög kvalitet vilket i sin tur ger en garanti för lång livslängd.

Tillförlitligt:

All produktion sker i Europa vilket gör att vi erbjuder lösningar enligt överenskomna leveranstider och specifikationer. Vårt interna kvalitetsarbete tillsammans med våra produkter har gjort oss till ett av de ledande portföretagen i Europa

Certifierad:

Samtliga portar från Teckentrup uppfyller de krav som specificeras enligt de Europeiska riktlinjerna.