Organisera garaget!

Organisera garaget!
2019-03-05 r2komm

Nu när du har rensat och städat och blivit av med allt onödigt, då är bara det roligaste kvar, nämligen att ställa tillbaka allting igen. Men – nu i en där riktig smart och perfekt ordning där du utnyttjar allt utrymme så optimalt det går och som hjälper dig att hålla koll på exakt var allting finns så att du slipper leta ihjäl dig varje gång du ska ha ut något. Lätt som en plätt, eller hur?

8

tips på hur du kan utnyttja ytan
i ditt garage på bästa sätt.

1

Börja med att märka ut en yta på golvet där bilen ska stå. Tänk på att du ska komma in och ut ur bilen. Svängrum för dörrarna är viktigt. Denna yta måste alltid vara fri.

2

Gör en uppdelning av de saker du ska ha i bagaget. Vissa saker använder du ofta. De måste vara lättåtkomliga. Andra saker som du inte använder lika ofta kan du stuva in bakom annat (tänk på att vissa saker är säsongskänsliga, t ex cyklar, trädgårdsredskap, osv.).

3

Utnyttja väggarna. Vinterdäck förvarar du med fördel upphängda. Det finns färdiga ställ att köp. Är du uppfinningsrik fixar du det själv.

4

Hyllor sväljer en hel del, och även krokar. Stuva hyllorna med uppmärkta lådor eller backar för att bringa ordning på alla prylar.

5

Att rensa stötvis lite här och lite där kan innebära att projektet aldrig tar fart. Gör en rivstart och töm hela garaget. Då får du en god överblick över både utrymme och hur mycket prylar du egentligen har där.

6

Taket är en utmärkt plats för förvaring. Det finns takkrokar att köpa som kan användas för upphängning av längre saker, t ex skidor, parasoll, etc.

7

Använder du cyklarna under vintern? Att hänga upp dem på väggarna är ett effektivt sätt att ”bli av med dem” när det inte är säsong.

8

Har du en arbetsbänk i garaget? Då har du säkert en verktygsvägg framför. Komplettera den med några köksöverskåp och du har utmärkta förvaringsmöjligheter för spik, skruv och annat smått.

Källa: viivilla.se

VECKANS TIPS

Saknar du parkeringssensorer på din bil? Då kan vi tipsa om vår Parkeringslaser ”LASER” Den hjälper dig att parkera bilen i garaget utan att riskera att du köra på något. Fungerar för alla bilar men speciellt bra för bil utan egen parkeringssensor.