Nya garageportar: Attraktivare design, mer bekvämlighet,…

Nya garageportar: Attraktivare design, mer bekvämlighet,…
2018-02-06 r2komm

CarTeck garageportar anpassar sig perfekt till husets stil – vare sig den är klassisk, modern eller rustik. Dessutom gör de moderna garageportarna livet lite enklare och bekvämare: en elektrisk motor med fjärrstyrning är standard idag-, säger Jörg Meyer-Holtkamp, port-specialisten hos Teckentrup (Verl). Husägare har idag nästan obegränsade möjligheter att ge sitt hus en individuell prägel genom det utbud av fönster, dörrar och puts i ett otroligt stort antal olika färger och stilar som finns på marknaden. Vi tillför villaägaren ytterligare en dimension, att kunna anpassa garageporten till husets färger och stil. Använd vår konfigurator för att hitta just din personliga garageport.

Våra garageportar kan anpassas efter din egen smak. Man kan välja mellan många olika färger, det finns olika fönster för olika typer av dagsljus i garaget, även värmeisolerade garageportar, om man t.ex. har en arbetsbänk i garaget eller vill övervintra sina växter. Gamla garageportar är inte vackra att titta på, dessutom är funktionen nedsatt. Dessutom gnisslar de, ser allt annat än bra ut och är i värsta fall fästa på slitna fjädrar: gamla garageportar är inte roliga att titta på när ni kommer hem eller får besök, ofta är de till och med en säkerhetsrisk. Med en gammal garageport riskerar barnen att klämma sina fingrar. Då är det verkligen dags att byta ut den gamla garageporten mot en ny fräsch port. Våra garageportar har moderna säkerhetssystem, barnen kan t ex inte klämma fingrarna och garageporten kan inte heller ramla ner på biltaket.

Från gammalt till nytt
Infarten och garaget är för det mesta det som en besökare först lägger märke till. Gamla garageportar, som nästan alltid ser likadana ut, gör inte något speciellt bra intryck, utan är kanske bara någorlunda ändamålsenliga. Många villaägare lägger emellertid stor vikt vid att hela exteriören ska se bra och enhetlig ut. Och då är CarTeck portar en optimal lösning: du kan välja mellan en traditionell eller modern, en rustik eller futuristisk resp. en klassisk eller romantisk design. De mest vanliga färgerna finns som standard, men det finns också många andra olika färger att välja på.

Garanterad säkerhet
Gamla garageportar ser ofta inte bara lite tråkiga ut, utan de är även säkerhetstekniskt sett ett problem – i synnerhet vad det gäller fjädrarna: dessa är i regel slitna och håller i värsta fall inte kvar porten i respektive läge så att det fins risk att den plötsligt faller ner. Ofta saknas också en skyddsbeklädnad som förhindrar att till exempel barn kan gå med fingrarna in i fjädrarna och skada sig. Moderna portar har däremot en hög teknisk standard, även – och i synnerhet – vad det gäller säkerheten: ingreppsskydd och ett skydd som förhindrar att man kan klämma fingrarna skyddar inte bara barnen. Avancerade säkerhetssystem förhindrar dessutom att porten plötsligt kan falla ner och stoppar portrörelsen automatiskt om porten stöter mot ett hinder.

Garanterad bekvämllighet
Med takskjutportar har du riktigt mycket plats i garaget. Förr var man tvungen att planera in extra utrymme för att kunna öppna vippporten. Idag är det möjligt att parkera bilen direkt framför porten. Och du behöver inte ens lämna bilen (i värsta fall ösregnar det just då) för att öppna porten eller använda all din kraft för att få upp den, för ett elektriskt maskineri med fjärrstyrning är standard idag. Desutom finns även andra väl genomtänkta lösningar för ännu mer bekvämlighet: du kan till exempel ansluta inom- och utomhusbelysningen till din fjärrstyrning, så att du slipper gå vägen från garaget till huset i mörker och känner dig mer säker. Med den nya handsändaren -D 323- kan du styra garageportar bekvämt från bilen. Den batterifria sändaren placeras i respektive uttag i stället för cigarettändaren, så att du alltid har en fungerande sändare till hands.

Demontering och montering på några få timmar
Du behöver bara en halv dag för att demontera den gamla och montera den nya porten. Och den gamla porten tar montören hand om. Att byta ut en gammal port mot en ny tar alltså inte mycket tid och smutsar heller inte ner infarten. Om du i förhand vill se hur din nya garageport kommer att se ut, så kan du själv -konstruera- den på Internet: Vår Garageport-konfigurator visar alla port-typer, färger, ytor etc., det är bara att välja – per -upload- även i det egna garaget.