Ny port med optimal värmeisolering – och köldisolering

Ny port med optimal värmeisolering – och köldisolering
2018-02-06 r2komm

Den nya Teckentrup takskjutporten SW 80 ger nu ett ännu bättre köld- och värmeisolering för lager, industrihallar och kylhus. 80 millimeter tjocka paneler ger en mer än 50 procent bättre värmeisolering. Denna specialport spar alltså energi och sänker kostnaderna.
Det spelar ingen roll om det stormar eller snöar ute eller om termometern visar många plusgrader, den nya optimalt isolerande Teckentrup takskjutporten SW 80 håller temperaturen konstant. Den goda isoleringsförmågan beror på flera faktorer: Panelerna har en isolerande kärna av 80 millimeter PUR-skum som ger en bruten termisk brygga mellan stålpanelerna. Panelerna har ett U-värde på 0,27 W/m²K. Mycket robusta specialtätningar sänker dessutom energiförlusten i övergången mellan portbladet och karmen avsevärt. En 5 x 5 meter stor port har till exempel ett så extremt lågt UD-värde som 0,58 W/m²k – och isolerar därför nästan lika bra som en massiv vägg. Den nya porten är därför den perfekta lösningen för lager och industrihallar där det krävs en konstant temperatur: på vintern har man en avsevärt lägre värmeförlust och på sommaren spar man riktigt mycket energi för kylningen.
Dessutom är denna port extra stabil tack vare stålpaneler i sandwichkonstruktion: porten är stormsäker upp till vindklass 4 (144 km/tim) och lämpar sig därför perfekt för områden utsatta för kraftig vind, t.ex. i bergstrakter eller vid kusten.

Tilltalande design för perfekt industri-arkitektur
Med designvarianterna “smalpanel“, “stuccoprofilerad“ alternativt “slätpanel“, “mikroprofilerad“ och sina extremt isolerande tredubbla fönster samt diverse beslagsvarianter resp. montagemöjligheter passar porten perfekt till många olika arktitekturstilar. Den robusta porten finns som standard i gråvit (RAL 9002), men också i valfri RAL-färg.
Enkelt och snabbt montage tack vare förmonterade komponenter. Takskjutporten SW 80 finns upp till en bredd på tio meter och om man vill sänka energiförlusten ytterligare när porten öppnas och stängs finns även en snabbgående variant.