Kompakt rullport: 40 procent kortare montagetid

Kompakt rullport: 40 procent kortare montagetid
2018-02-06 r2komm

Tack vare många förmonterade komponenter och intelligenta montagehjälpmedel sparar montören upp till 40 procent av den normala arbetstiden vid montering av den nya “easy“-rullporten från Teckentrup. Montaget är så enkelt, att det till och med är möjligt med 1-mans-montage – dessutom sänks felkvoten vid montage till ett minimum.
En optimal port ska vara enkel att montera, prisvärd och robust. Det nya rullportssystemets från Teckentrup uppfyller dessa krav. Många delar är förmonterade och kan sättas ihop på plats med bara några få handgrepp. Därför är det också möjligt att montera porten med bara en enda person och cirka 40 procent snabbare än konventionella portar.

Förmontering spar många arbetsmoment
Porten är monterad med endast några få arbetsmoment: den platsbesparande konsolen förbinds med löpskenor, i vilka alla erforderliga hål redan är förborrade. Man slipper arbetsintensiva mätarbeten, för t.ex. infästning av konsolen och upprullningsaxelns positionering. Portpansaret och de robusta profilerna är sammanfogade via ett ytterst stabilt fästsystem, 8-kant-upprullningsaxeln och lagertapparna är komplett förzinkade. Golvtätningen är integrerad i den nedersta profilen och ger porten ett harmoniskt utseende båda på in- och utsidan.

Luftig eller värmeisolerande port med automatik
Man kan välja mellan aluminium-rullgallerporten “TG-X“ och den värmeisolerande profilen i sandwichkonstruktion “ThermoTeck“. Den enkelt anslutningsbara styrenheten är integrerad i en tillförlitlig märkesautomatik – manövreringen är enkel och bekväm via en brytare med 3 knappar.