Högglanspolerat ” ädelstål som speciellt blickfång

Högglanspolerat ” ädelstål som speciellt blickfång
2018-02-06 r2komm

Överallt där dörrar belastas mer än normalt och där också utseendet är mycket viktigt finns det egentligen bara ett alternativ – rostfria ståldörrar: Med sina många olika ytor, glasspeglar och handtag passar Teckentrup-ädelståldörrar perfekt till i stort sett alla design-koncept – samtidigt som de också uppfyller olika extra funktioner, som t.ex. brandskydd, ljudisolering och inbrottsskydd.

Fukt eller klorhaltig luft och extrema temperaturer, som t.ex. på kyllager, i simhallar, på laboratorier etc., ställer stora krav på respektive byggmaterial. Därför behöver man här också korrosionsbeständiga och tåliga dörrar och portar. Och om de sedan ser riktigt bra ut, så har man en perfekt lösning även för den mest anspråksfulla objekt-designen.

Universellt användbara
Om man behöver ett brandskydd, så finns det både brandhämmande och brandbeständiga dörrar och båda varianter också med rökskydd. De attraktiva dörrarna finns dessutom som värmeisolerande dörr resp. som säkerhetsdörr. V2A-stålet är rostfritt och godkänt för fukt- och hygienrum. Som alternativ för extrem påkänning finns även dörrar av V4A-stål. En speciell svetsmetod med etsade svetsfogar ger dessutom en ovanligt lång livslängd. Som pardörrar har dessa dörrar en maximal storlek på 2,7 x 3,0 meter. Rostfria stål-skjutportar finns upp till en storlek på hela 8,5 x 6,0 meter.

Olika glasningar, ljuskällor och handtag samt dörrstängare upptill av ädelstål ger otroligt stora gestaltningsmöjligheter. Dessutom kan man välja mellan slipade (kornstorlek 240) och marmorerade ytor. Och eftersom ädelstål har ett sorts passivt skikt som har en -självreparerande- effekt vid repor, så ser dessa dörrar i stort sett som nya ut även efter mycket lång tid.