Ett gott val till och med för barnkammare!

Ett gott val till och med för barnkammare!
2018-02-06 r2komm

Förr var de allt annat än snygga, idag är de helt trendriktiga: ståldörrar
Passar dörrar av stål och ädelstål verkligen in i ett enfamilshus- Ja, som säkerhetsdörr, genomgångsdörr till garaget, ljud- och värmeisolerande universaldörr för partyrummet eller som brandskyddsdörr i källaren – till och med som färggrann och moståndskraftig dörr till barnkammaren passar dessa dörrar av robust material perfekt också i ett enfamiljshus. I synnerhet de vackra ytorna i -bokträ- eller -vit ask- (från Teckentrup) ser snygga ut – -järndörrarnas- tid tillhör det förgångna.

Ståldörrar är ett bra skydd mot inbrott, buller, värmeförlust, brand och fukt. Dessutom är alla komponenter som är behandlade med rostskyddsmedel och de förzinkade ytorna (standard hos alla Teckentrup-dörrar) mycket robusta och slittåliga. Och våra trendriktiga modeller ser dessutom riktigt bra ut, vare sig det är fråga om en inner- eller ytterdörr – tiden när man hade fula dörrar i källaren tillhör nu tack och lov det förgångna.

Riktigt elegant: innerdörren -Teckentrup-, ett perfekt val för barnkammaren. Eftersom magneter fastnar på ståldörrar så är risken mindre att barnen vill göra sin dörr riktigt -fin- med diverse bilder och klistermärken. Teckentrups säkerhetsdörrar har motståndsklass MK 2, vilket betyder att de har ett skydd mot att kunna tryckas upp och mot att låscylindern kan borras upp eller dras ur. Dessutom har de en dubbel läpptätning. Skyddsfunktionen är så bra, att en inbrottstjuv utan verktyg absolut inte har någon chans att bryta sig in. Värmeisolerande ståldörrar spar dessutom energi genom att dörrbladets dubbla väggar är fyllda med ett högvärdig isoleringsmaterial. Och det betyder att dessa dörrar utan problem uppfyller kraven i energibesparingsförordningen. Som brandskydd är stål sedan länge det bästa materialet – speciellt i pannrummet. Exempel: den röktäta brandskyddsdörren -Teckentrup T30-1 HT 8-D- motstår lågor i hela 30 minuter och är dessutom ljud- och luktisolerande. Ungefär samma effekt har också modellen -Teckentrup D-: som sidoingång från huset till garaget skyddar den mot brand (så som lagen föreskriver), håller avgaser kvar i garaget, dämpar motorljudet och finns, om så önskas, också med inbrottsskydd.

Perfekt design
Innerdörrar ska se bra ut, passa till interiören samt vara funktionella och robusta. Och de krav uppfyller ståldörrar idag. Den eleganta designen har gjort ståldörrar till en absolut trendriktig produkt. De finns med glasrutor och i många olika RAL-färger, i trädekor eller med en elegant yta av ädelstål. Dessutom finns ett stort urval av olika beslag resp. dörrhandtag – det är alltså bara att välja helt efter din personliga smak. Dörrarna är dessutom okänsliga för fläckar, formstabila och ljusbeständiga. Föräldrar uppskattar en ståldörr i synnerhet för barnkammaren: barnen kan till exempel sätta upp bilder, lappar och liknande med hjälp av magneter – klistermärken som sedan är svåra att få tillhör det förgångna! Dessutom har ståldörrar också den fördelen att de är mycket enkla att rengöra.